Μεταφορά Site

Πως θα μεταφέρω το site μου;

Μπορούμε να μεταφέρουμε χωρίς κόστος το site σας από τον παλιό server. Θα χρειαστούμε τα στοιχεία (username/password) και την διεύθυνση διαχείρισης που έχει το site σας. Εμείς θα ολοκληρώσουμε την διαδικασία, χωρίς να χρειαστεί να εμπλακείτε σε τεχνικά θέματα. Τα παρακάτω αφορούν την όλη διαδικασία, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες.

Η διαδικασία είναι να μεταφέρουμε τα αρχεία και την βάση δεδομένων στον νέο server και αν θέλετε να δημιουργηθούν και τα emails στον νέο server. Σε περίπτωση που και η προηγούμενη φιλοξενία ήταν βασισμένη σε CPanel, τότε θα μεταφερθούν περισσότερα πράγματα (όπως πχ προωθήσεις emails κ.α.).

Δεν εγγυόμαστε την μεταφορά. Εμείς θα καταβάλουμε προσπάθεια, να σας εξυπηρετήσουμε και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όμως σε περίπτωση ειδικών προδιαγραφών, ρυθμίσεων ή άλλων παραγόντων που δεν επιτρέπουν την μεταφορά ή την λειτουργία του site στον νέο server χωρίς αλλαγές στο site, δεν φέρουμε ευθύνη και καμία υποχρέωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε τέτοια περίπτωση, μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας και να επιστραφούν τα χρήματα της φιλοξενίας, ή το υπόλοιπό τους, αν έχει γίνει κατοχύρωση/ανανέωση ονόματος.

Αν το domain σας δεν θα διαχειρίζεται από εμάς, τότε θα σας ζητηθεί να κάνετε αλλαγή στους name servers, μόλις είναι έτοιμο το site, στον νέο server. Οι servers που θα πρέπει να τεθούν, είναι οι ns1.dnames.gr και ns2.dnames.gr.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, στο στάδιο αλλαγής των name servers (DNS) ενδέχεται να υπάρξουν μηνύματα (emails) που πηγαίνουν στον παλιό server. Αυτό είναι φυσικό, καθώς η πληροφορία της αλλαγής server μεταδίδεται διαδοχικά σε όλους τους servers παγκοσμίως και αυτό χρειάζεται χρόνο. Οπότε, μπορεί κάποιος να βλέπει τον καινούριο και κάποιος τον παλιό. Έτσι ένα email μπορεί να πάει στον παλιό server, ενώ φαινομενικά για πχ την σύνδεσή σας, να εμφανίζεται σε όλα ο νέος. Συνήθως επιλέγονται βραδυνές ώρες, για αλλαγές dns, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να υπάρξουν μηνύματα με επαγγελματικό ενδιαφέρον. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να έχετε πρόσβαση στον παλιό server μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να ελέγξετε τυχόν εισερχόμενα που έφτασαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Αν ο προηγούμενος πάροχος φιλοξενίας, διαθέτει web σελίδες με πρόσβαση στα emails σας, τότε γίνεται πολύ εύκολα. Μια εναλλακτική και αξιόπιστη λύση είναι η προώθηση των emails του παλού server, σε κάποιο email, που δεν έχει σχέση με το μεταφερόμενο domain/site. Τέλος, θα πρέπει να έχετε κατεβάσει τοπικά στον υπολογιστή σας, τυχόν μηνύματα που έχει ο παλιός server, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά και μετά τις αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να παραμείνει η προηγούμενη φιλοξενία ενεργή, μέχρι την ολοκληρωμένη και επιβεβαιωμένη μεταφορά του site.

Τέλος, η χρήση της δωρεάν αυτής υπηρεσίας, ακυρώνει την επιστροφή χρημάτων που τυχόν προκύπτει από την ακύρωση αγοράς του συγκεκριμένου πακέτου, εφόσον η μεταφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς από μεριάς μας, ακόμη και αν δεν έχει γίνει η αλλαγή dns στο όνομα.